5 bin 250 çocuk, itfaiye gönüllüsü oldu

SAMSUN

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİ (SABİTEM), ŞEHRİN MİNİK GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİNİ YETİŞTİRİYOR. BELİRLİ PERİYOTLARLA GERÇEKLEŞEN EĞİTİMLERDE ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM DE EĞLENİYOR. NİSAN AYINDAN BU YANA GERÇEKLEŞEN EĞİTİMLERE 5 BİN 250 MİNİK İTFAİYE GÖNÜLLÜSÜ KATILDI.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (SABİTEM), şehrin minik gönüllü itfaiyecilerini yetiştiriyor. Belirli periyotlarla gerçekleşen eğitimlerde çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyor. Nisan ayından bu yana gerçekleşen eğitimlere 5 bin 250 minik itfaiye gönüllüsü katıldı.

Her alanda farkındalık çalışmaları yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi eğitim programlarıyla da dikkat çekiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezindeki Çocuk Kulübü’nde şehrin miniklerine hem itfaiyecilik mesleği tanıtılıyor hem de uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor. Nisan ayından bu yana gerçekleşen eğitimlere 5 bin 250 minik itfaiye gönüllüsü katıldı.

Çocuk Kulübü’ne her yaş grubundan öğrenci kabul edilebiliyor, okullar randevu alarak eğitime katılıyor. Eğitim Merkezi’nde ilk olarak çocuklara itfaiye istasyonu, araç ve gereçler tanıtılıyor, teorik eğitim veriliyor. Çocukların en keyif aldığı kısım ise yangın söndürme tatbikatı oluyor. Özel olarak hazırlanan parkurda itfaiyeci olan minikler büyük heyecan yaşıyor.

İtfaiyenin önemi ve yangın güvenliği bilincini küçük yaşta edinen çocuklara “Çocuk Kulübü Gönüllü İtfaiyeci” sertifikası da veriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi her alanda çocukların ve gençlerin yanında olmaya ve bilinçli nesiller olarak yetişmelerini sağlamak adına çalışmalar hayata geçirmeye devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.