Başkan Şahin, Bafra’nın Türkiye’nin önemli bir tarım merkezi olduğunu rakamlarla açıkladı. Bafra’nın potansiyelleri ve başarılı çiftçileri ile Tarım Teknoparkını hak ettiğini ifade eden Başkan Zihni Şahin, ”Bafra, Kızılırmak Nehri’nin vücuda getirdiği geniş deltanın alüvyonları üzerine kurulu bulunan Samsunumuzun ve ülkemizin önemli bir tarım merkezidir. Bafra bereketli toprakları, alın terini toprakla buluşturan insanlarıyla ülkemizin tarımına ve ekonomisine hizmet etmektedir. Baframız 175 bin hektarlık bir yüz ölçüme sahiptir. İlçemizde 67 bin 768 hektar tarım arazisi 55 bin 623 hektar orman ve fundalık bin 200 hektar çayır ve mera 4 bin 390 hektar göller ve 8 bin 700 hektar kültüre elverişli olmayan arazi bulunmaktadır. İlçemizde Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu bulunan Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik santrali, Derbent Sulama Barajı ve Hidroelektrik santrali olmak üzere iki barajımız tarım arazilerimize yönelik sulama kanallarımız bulunmaktadır” dedi.
“Bafra tarım merkezi ve çiftçilerimiz çalışkandır” Bafra’nın tarımsal üretimleri ile ilgili bilgiler veren Şahin şöyle devam etti: “Baframızda, 225 bin ton kışlık Sebze 300 bin ton yazlık sebze 500 bin ton tarla bitkileri olmak üzere 1 milyon tondan fazla tarımsal üretim üretimi yapılmaktadır. İlçemizde; 50 binin üzerinde büyükbaş hayvan, 25 binden fazla küçükbaş hayvan,150 bine yakın kanatlı hayvan,13 bin arı kovanı varlığı bulunmaktadır. Başta et ve süt olmak üzere 50 bin tondan fazla ise hayvansal üretim yapılmaktadır. Yumurta, tereyağı ve başta meşhur Bafra manda yoğurdu olmak üzere yoğurt üretimlerimiz bulunmaktadır. Bafra tarıma dayalı sanayi alanında da her geçen gelişmektedir. İlçemizde bu anlamda 40’tan fazla tesis ve fabrika vardır. Bereketli topraklarımızın çiftçileri başarılıdır. Bu başarıyı daha da artırmak istiyoruz.”
“Tarım Teknoparkı ile üretim ve kazanç artacak”
Başkan Şahin açıklamasında, “Tarımsal Teknoparklar tarladan rafa ürün yolculuğunun her aşamasının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. Tarımsal teknoparkın içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, AR-GE laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri bulunuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırdığımızda ürünlerimizi daha kaliteli yetiştireceğiz ve alıcıya ulaşıncaya kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek sağlanmış olacak. Yapılacak olan AR-GE çalışmaları ile ovamızda yetişen ürünler çok daha talep gören ürünlere dönüşecek. Ürünlerin bekletilmesi söz konusu olduğunda ise depolama yapılabilecek. Ürünlerimizin daha kaliteli bir sunumu için ambalajlama yapılacak. Dolayısıyla Tarımsal Teknoparkın birimlerinin devreye girmesiyle birlikte ürünlerimiz markalaşacak. Bafra tarımı ileri seviyede bir aşama kaydedecektir. Bu nedenle Tarım Teknoparkının Bafra ve bölgesine büyük katkı sağlayacağı inancındayız. Dolayısıyla Bafra’ya kurulmasını çok istiyoruz. Bölgemizde Tarım Teknoparkı kurulacaksa bu Bafra’ya yakışır. Çünkü Karadeniz’in en büyük ovası Bafra Ovası’dır. Tarım ve sebzecilik alanında ürün çeşitliliği bakımından da Bafra Ovası daha ileri bir seviyededir. Böyle bir sistemin Bafra’da kurulmuş olması Bafra üreticisine büyük bir heyecan vermekle birlikte çiftçilerimize büyük bir umut olacaktır. Böyle bir hizmetle Bafra tarımının çok büyük bir ivme kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Bafra ‘Tarım Teknoparkı’na talip
Bafra ‘Tarım Teknoparkı’na talip
SAMSUN
Samsun'un Bafra ilçe Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun’da yapılması planlanan ‘Tarım Teknoparkı’nın Bafra’da yapılmasına talip oldu.
Paylaş: