Utangaçlığı ona $6 milyon dolar getirdi

TEKNOLOJİ

Bazı girişimciler, bir girişime başlarken bir alanda açık görürler ve onu değerlendirirler, bazıları da yaşadıkları olaylardan esinlenerek bir girişime başlarlar. Şimdi sizlere Hindistanlı Pooja Sankar’ın okul hayatı boyunca gerek sosyal çevresinden gerekse çok utangaç olmasından dolayı yaşadığı sıkıntıları nasıl bir iş modeline...

Bazı girişimciler, bir girişime başlarken bir alanda açık görürler ve onu değerlendirirler, bazıları da yaşadıkları olaylardan esinlenerek bir girişime başlarlar. Şimdi sizlere Hindistanlı Pooja Sankar’ın okul hayatı boyunca gerek sosyal çevresinden gerekse çok utangaç olmasından dolayı yaşadığı sıkıntıları nasıl bir iş modeline dönüştürdüğünden bahsedeceğim.

Pooja, bir blog yazısında lise ve üniversiteyi sadece kızlara özel bir okulda okuduğunu ve bu dönem boyunca erkek kardeşi dışında hiç bir erkek ile arkadaşlık yapmadığını söylüyor. Hatta hayatının bir döneminde ne pantolon ne de kısa etek giydiğini söylüyor. Özgüveni gelişmediğinden dolayı bir hayli zor eğitim yılları geçiren Pooja bu yüzden içinde erkeklerin olduğu yarışmalara ve projelere katılamamış. Üniversite hayatının ardından Stanford Üniversitesine MBA yapmak için Amerika’ya gelen Pooja, daha önce hiç görmediği kadar sosyal bir öğrenci ortamına giriyor. İlk zamanlar sosyalleşmede zorluk yaşayan Pooja, daha sonra duvarlarını kırıyor ve insanlarla iletişim kurmaya başlıyor.

Pooja, Okuldan mezun olunca Facebook’a yazılım mühendisi ise alınıyor. Daha sonra kendi işini kurmak için Facebook’tan ayrılıyor. Pooja, kendi gibi gerek sınıf arkadaşlarıyla gerekse hocalarla iletişim kurmada sıkıntı yaşayan öğrenciler için online bir platform kuruyor.

Bu platformda öğrenciler sınıf arkadaşlarını bulabiliyor, birbirleri ile ders notları paylaşabiliyor ve online ortamda projeler yapabiliyorlar. Aynı şekilde bu platform okuldaki hocalar için de bir yapı sunuyor. Hocalar, aynı anda bir çok öğrencinin sorusuna cevap verebiliyorlar, duyuru ve ders notlarını paylaşabiliyorlar.

Pooja Sankar’in online eğitim plantformu olan Piazza.com için Bessemer Venture Partners, Kapor Capital, Felicis Ventures ve Sequoia Capital’in bulunduğu yatırım şirketlerinden $6 milyom dolar yatırım alıyor. Piazza.com başta Stanford olmak üzere bir çok seçkin üniversiteler tarafından öğrencilerine tavsiye ediliyor.

Gördüğünüz gibi yukarıdaki hikaye tamamen bir yaşam öyküsünden. İnsanlar hayatları boyunca kötü zamanlar geçirebiliyorlar. Bu zamanları bir iş modeline dönüştürmek ise “girişimcilik” geninin yardımıyla mümkün olabiliyor. Buna benzer o kadar çok girişim hikayesi var. Vakit buldukça onları da paylaşmaya devam edeceğim.

kaynak : vadidekireyhan.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.