SASKİ kanal görüntüleme robotları iş başında

ANALİZASYON, YAĞMURSUYU, BİNA VE EV BAĞLANTILARINDA YAŞANAN SORUNLARI YERİNDE TESPİT İÇİN KANAL GÖRÜNTÜLEME ROBOTLARI KULLANAN SASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ROBOTLAR İLE 2024 YILININ 6 AYINDA 15 BİN METRE KANALİZASYON VE 10 BİN METRE YAĞMUR SUYU OLMAK ÜZERE 25 BİN METRE UZUNLUĞUNDAKİ HATTIN İÇİNİ KONTROL ETTİ.

31 Temmuz 2024 Çarşamba 15:15
SASKİ kanal görüntüleme robotları iş başında

Kanalizasyon, yağmursuyu, bina ve ev bağlantılarında yaşanan sorunları yerinde tespit için kanal görüntüleme robotları kullanan SASKİ Genel Müdürlüğü, robotlar ile 2024 yılının 6 ayında 15 bin metre kanalizasyon ve 10 bin metre yağmur suyu olmak üzere 25 bin metre uzunluğundaki hattın içini kontrol etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kontrolünü kameralı robotla yapıyor. Bu sistem sayesinde çoğu zaman üstyapının kazılması önlenirken, maliyet, emek ve zamandan da büyük tasarruf sağlanıyor. İl genelinde birçok görüntüleme ve onarım işlemi yapan ekipler, 2024 yılının 6 ayında 15 bin metre kanalizasyon ve 10 bin metre yağmur suyu hattı olmak üzere 25 bin metre uzunluğundaki hatta görüntüleme işlemi gerçekleştirdi. Arıza bildirilen 300 adreste ise kanal görüntüleme robotları sayesinde sorun daha hızlı çözüldü.

Kesin ve noktasal tespit

Kanal görüntüleme aracı ile hatlardaki tıkanıklık, sızma ve taşma gibi arızaların kesin ve noktasal olarak tespiti yapılıyor. Ekipler il genelinde aralıksız olarak tarama işlemlerini sürdürüyor. Araç içerisindeki kumanda kabini ile kontrol sağlanarak robot tarafından kaydedilen görüntüler bilgisayara kaydedildiği gibi aynı zamanda araç içinden monitör ile anlık olarak izlenebiliyor.

Üstyapı kazılarının önüne geçiliyor

Sistem sayesinde çoğu zaman üstyapının kazılmasının da önüne geçiliyor. Kanal görüntüleme aracı ile periyodik olarak il genelindeki hatlarda keşif yapılıyor. Keşfin ardından arızalı yer noktasal olarak tespit ediliyor. 150 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahip robotlar ile sorun yaşanan bölgede fazladan kazı yapılmasının önüne geçilerek boz-yap işlemi ortadan kalkıyor. Maliyetten, zamandan ve emekten tasarruf sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.